Banden Wielen Service Nieuws Route

Een hotel voor banden!!

Het klinkt een beetje idioot. tot je weet hoe het zit.
Tweemaal jaarlijks wordt de veiligheidsbewuste automobilist geconfronteerd met de kwellende vraag: ‘Waar laat ik m’n set zomer- of winterbanden?’ In het allergunstigste geval kunnen ze ergens in een hoek
van een garage, schuur of kelderberging worden gestouwd. Waar ze dan schaarse opslagruimte in
beslag nemen.

Het slepen met banden op wiel is een ruggenbreker Het Bandenhotel rekent af met de halfjaarlijkse bandenlijdensweg.
Voor de automobilist blijft alleen het plezier van rijden op aan het seizoen aangepaste banden behouden. En de wielen/banden genieten een professionele verzorging plus een aangenaam verblijf in een droge, koele ruimte; vrij van direct zonlicht. Het is uitgesloten dat ze tijdens hun logeerpartij in aanraking komen met benzine, oplosmiddelen en andere stoffen, die niet goed zijn voor de bandengezondheid.

Verantwoordelijk
Het opslaan van banden en wielen in opdracht van cliënten is voor Mensink altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Bij het verkopen van wielen en bijvoorbeeld winterbanden hoort een bepaalde verantwoordelijkheid. Want ‘t laten bij een vriendelijk ‘veel plezier ermee’ zadelt klanten meestal op met een levensgroot probleem. Wat begon als ‘t automobilisten uit handen nemen van alle gedoe rondom het tweemaal per jaar wisselen van wielen, groeide uit tot een compleet serviceaanbod waarbij de autorijder helemaal niets hoeft te doen. Bij binnenkomst in het Bandenhotel ondergaan de ‘gasten’ een optische controle op beschadigingen, die in de dagelijkse rijpraktijk makkelijk kunnen optreden. Als reparatie van een band en/of wiel nodig mocht blijken, dan kan dat tijdens het verblijf worden geregeld (mits technisch en economisch verantwoord). Voor ze de professionele opslag in gaan, wordt de bandenspanning iets verhoogd en het profiel vrijgemaakt van steentjes en dergelijk. Als de kuurtijd er bijna op zit, zorgt het Bandenhotel voor een frisse vulling met zuivere stikstof. Na balancering kunnen de uitgeruste banden in tiptop-conditie op voor een volgende ronde. Deze service is beschikbaar voor alle klanten van Mensink Banden en Wielen, dus niet alleen voor rijders in een leaseauto.